Dimanakah hala tuju bolasepak kita?

Kita semua sedia maklum permainan bolasepak adalah permainan no 1 diMalaysia. Dari umur seawal 5 tahun anak anak di Malaysia sudah mula menunjukkan minat untuk bermain.

Tapi kita diperingkat antarabangsa pasukan Malaysia meningkat dari tangga 174 kepada 155 yang dikeluarkan pada 30 Jun 2017. Peningkatan yang boleh diangap baik.

Prestasi ini mungkin akan meningkat dengan suntikkan momentum dari Pengurusan baru FAM yang diketuai oleh Tengku Mahkota Johor untuk memastikan Malaysia terus menjadi pasukan yang digeruni didunia.

Kita sebagai rakyat malaysia haruslah menyokong transfomasi yang cuba dibawa oleh Pengurusan baru FAM. Jangan kita hanya pandai mengkritik tetapi tidak pernah menyokong dan berbangga dengan pasukan Malaysia.

-mike-

Source

5 thoughts on “Dimanakah hala tuju bolasepak kita? Kita semua sedia maklum permainan bolasepak…”

  1. Kadang kala kita tak faham dalam bola sepak.jadi biar lah pihak pengurusan yang menentukan .sama ada pemain lama atau pemain baru.bagi saya tanpa pemain yang lama yang mempunyai pengalaman pun tak bolih juga.contoh nya pasukan bawah 22 tahun belum mampu lagi.yang muda harus belajar dari yang berpengalaman dalam padang.

Leave a Reply